Ha Németországban alapítunk egy céget, akkor előbb vagy utóbb valószínűleg szükségünk lesz alkalmazottra, munkatársra, hogy tovább fejlesszük vállalkozásunkat. Ha helyi lakost, azaz német állampolgárt szeretnénk felvenni, akkor azt minden további nélkül megtehetjük, s mindössze pár nap alatt be is tudjuk jelenteni azt cégünkbe valamilyen pozícióba. Ám ha nem német állampolgárt szeretnénk alkalmazni, akkor már nehezebb dolgunk van, hiszen ebben az esetben több hétig vagy akár több hónapig is elhúzódhat az alkalmazotti viszony felállítása. Először is meg kell néznünk, hogy az a külföldi személy, akit alkalmazunk, az a schengen-zónából, schengen-zónán kívülről, ám Unióból, vagy Unión kívüli országból származik. Ha Schengen-állam polgára az alkalmazni kívánt személy, akkor viszonylag rövidebb idő alatt túlverekedhetjük magunkat a bürokrácián, ha viszont nem schengen-tagállam polgára az illető, akkor már elég nehézkessé válik az ügyintézés. Először az idegenrendészeten kell bejelenteni az alkalmazni kívántat, s ehhez pedig egy németországi lakcímre is szükség lesz. Ha végöl sikerül regisztrálni az illetőt az idegenrendészeten, utána következik az a rész, hogy a cég meghirdeti az állást hivatalosan is, és ha nem jelentkezik a pozícióra német állampolgár, akkor jelentkezhet a szóban forgó állásra külföldi. A legtöbb leleményes vállalkozó azonban személyreszabottan adja fel a hirdetést, hogy ne legyen német jelentkező, aki pályázna a pozícióra.

Ezt követően lehet elkezdeni a bejelentést a munkahivatalba, biztosítást kötni az illetőre, stb. Az alkalmazottak után fizetendő járulékok mértéke azonban 50-60% körül mozog, ami azt jelenti, hogy jelentős bérköltséggel kell számolnia a vállalkozónak.

Ha viszont egyszerűen egy kisvállalkozást, azaz GEwerbe-t nyit a személy, aki dolgozni szeretne cégünknek, akkor így lerövidül az egész folyamat, és nem csupán egyszerűbbé, hanem költséghatékonyabbá is válik, hiszen egy Gewerbe pár nap alatt elkészül, s szerződést köthet a megbízó céggel, aztán pedig megkezdheti a megbízott a munkát. Adómegtakarítás szempontjából is előnyösebb a Gewerbe, hiszen 7500 euró bevételig adómentes, és ezután is csak fokozatosan a bevétel növekedésével nő a befizetendő adó mértéke, ami még mindig jóval kevesebb, mint a bérköltség volna...